De kunst van jongleren

Al jarenlang was ik bezig om mijn bordjes in de lucht te houden. Bordjes in allerlei kleuren en maten draaiden hun eigen ritmische dans. Perfecte cirkels, soms ovale. Dan weer hellend naar één kant.

Mijn bord Psoriasis bleef hardnekkig om zorg vragen, nadat een stagiaire bij de kapper per ongeluk zonder de beschermende badmuts mijn haar had gekleurd, met als gevolg een allergische huidreactie en verergering van de schilfers.
Een antibioticakuur van de huisarts gaf geen verbetering. Toen kreeg ik via een vriend het adres van een praktijk voor bioresonantie. Het bioresonantie-apparaat zou lichaamseigen trillingen uitzenden die verstoringen in ons lichaam traceren en opheffen, waardoor het lichaam zichzelf kan herstellen.

Ik had er nog nooit van gehoord, maar in mijn wanhoop wilde ik alles proberen om van de jeuk en de pijn af te komen. Na zes weken verdwenen uiteindelijk de allergie en de jeuk. Omdat de behandeling mogelijk ook zou helpen tegen psoriasis ging ik sindsdien regelmatig naar de praktijk voor bioresonantie.

Ik kan mij het moment niet herinneren dat er bordjes bij kwamen, die ik vakkundig en met veel kunst en vliegwerk in de lucht probeerde te houden. Met mijn zintuigen op scherp en mijn verstand op nul. Het kwam niet in mij op om alleen de meest noodzakelijke bordjes draaiende te houden. Of er maar één te laten vallen of tijdelijk bij iemand anders te stallen.
Het oudroze bord Werk trok steeds meer mijn aandacht. Ook Psoriasis bleef om aandacht vragen. En omdat ik naast Werk en Psoriasis ook nog de bordjes Praktijk voor Hypnotherapie, Vrienden, Familie en Sport draaiende wilde houden, draafde ik maar door.
Tot ik op een dag in de zomer van 2006 niet meer verder kon. Ik was uitgeput. De bordjes draaiden nog even door, wiebelend op hun stok, maar vielen daarna één voor één op de grond. Sommige nog heel, maar andere gebroken of gebarsten. Het was het begin van een lange weg naar herstel, waarin ik in iedere fase opnieuw moest overwegen welke bordjes ik, dit keer bewust, omhoog wilde houden. En soms bekeek ik dat gewoon per dag.
Achteraf vraag ik mij af waarom er tijdens de bioresonantie-metingen niet duidelijk naar voren is gekomen dat mijn lichaam en geest opgebrand waren.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst onder .