Recreatiereizen

Recreatiereizen voor PVN-leden

Begin jaren tachtig is de PVN (de toenmalige NBPV) gestart met het organiseren van recreatiereizen voor haar leden. Al velen zijn mee geweest op een reis naar een warm Europees land. De Werkgroep Recreatiereizen probeert altijd een locatie te vinden die zeer dicht bij het strand ligt. Het liefst niet te druk, maar ook niet te stil. Soms is ongekleed zonnen mogelijk. Het is bijzonder prettig dat mensen met psoriasis in groepsverband zo makkelijk met hun huidaandoening omgaan. Ook ontstaan er vaak prettige contacten. De vrijwilligers van de Werkgroep Recreatiereizen zetten zich dan ook volledig in om samen met een professioneel reisbureau de deelnemers een aangename vakantie te bezorgen.

Reisbegeleiding

De werkgroep beschikt over een reisbegeleider die de gehele reis aanwezig is. Na afloop van de reis is er een evaluatie om te zien of er verbeterpunten zijn. De reisbegeleider heeft geen medische bevoegdheid. Van deelnemers wordt verwacht dat zij de reis zelfstandig kunnen maken. Wie dat wil, kan natuurlijk zelf een begeleider of reisgenoot meenemen.

 

 

 • Verslag PVN-recreatiereis 2017

   

  Dat de reis in 2017 naar Sunny Beach, Bulgarije zou gaan, was al snel duidelijk. Maar naar welk hotel? Hotels geven maar moeilijk eenpersoonskamers vrij en deze hebben wij juist nodig. Uiteindelijk is het gelukt, en op 22 mei vertrokken zeven en op 20 mei tien deelnemers naar hotel Festa Panorama in het naast Sunny Beach gelegen Nessebar.

  Vanaf het hotel was het twee minuten lopen naar het strand. Hier was men nog niet klaar voor het zomerseizoen. Pas na enkele dagen kwamen er strandstoelen en parasols.

  De eerste week was er ’s ochtends vaak bewolking, maar ’s middags was het heerlijk toeven bij het zwembad. De ochtenden konden we mooi gebruiken voor wandelingen in de omgeving en bezoekjes aan het ons bekende Nessebar. Voor de goede lopers was dit in twintig minuten te doen en de minder goede lopers konden het toeristentreintje of de bus pakken. In en rondom het hotel waren ook genoeg mogelijkheden voor vermaak en ontspanning, zoals diverse massages.

  Ook tijdens de tweede en derde week hebben we regelmatig bewolking gezien, maar de temperatuur was goed en we konden altijd wel een gedeelte van de dag aan het strand of bij het zwembad liggen. Bij veertien van de zeventien deelnemers is de psoriasis goed verbeterd tijdens de reis, die gewaardeerd werd met een 8,3. Van de aangeboden excursies is door een aantal mensen gebruikgemaakt.

  De gemiddelde leeftijd van de groep was opnieuw iets lager dan vorig jaar: 66,6 jaar.

   

   

   

   

   

 • Oudere groepsfoto’s

   

  PVN – reis 2015 groepsfoto

  officiele groepsfoto kos mei 2013 13 x 18 cmweb

  groepsfoto pvn voorjaarsreis 2012

  Groepsfoto_2011_327x120

  Groepsfoto 2011