Sport en Beweging

PVN-project Psoriasis, Sport en Beweging

Om meer bekendheid te geven aan psoriasis en om te bevorderen dat mensen met deze huidziekte – jongeren maar ook volwassenen – meer gaan bewegen, is de PVN het project “Psoriasis, Sport en Beweging” gestart. Immers, ook mensen met psoriasis moeten vrij en zonder schroom kunnen sporten.
Voor dit project heeft de PVN in eerste instantie contact gezocht met een aantal voetbalclubs. Dit heeft ertoe geleid dat de PVN nu shirtsponsor is van vijf elftallen, en wel van voetbalvereniging R.K.V.V. Volharding in Vierlingsbeek, CVV Zwervers in Capelle a/d IJssel en THB uit Haarlem, F.C. de Bilt uit Den Bilt en C.V.V. Blauw Wit ’34 uit Leeuwarden.  Bovendien gaat de PVN minimaal één keer per jaar in de clubhuizen van deze voetbalverenigingen voorlichting geven over psoriasis en vertellen wat de impact hiervan is op met name jongeren.